Klik hier om terug te gaan naar de homepage

(THERMISCH) VERZINKEN


Om te voorkomen dat uw product gaat roesten, is het zeer aan te raden uw staalproduct te laten verzinken. Een zinklaag beschermt uw product jarenlang tegen corrosie. Veel producten metalliseren we, maar wanneer we een product niet kunnen metalliseren of de eisen anders liggen, laten we het (thermisch) verzinken. We hebben hiervoor een samenwerkingsverband met Verzinkerij West Brabant b.v.

Dompelen
Het gaat hier vooral om producten die zowel in- als uitwendig verzinkt moeten worden (bijvoorbeeld buizen) of die voor ons erg lastig te metalliseren zijn (bijvoorbeeld hekwerk). De verzinkerij maakt deze producten eerst gereed voor het verzinken. Dit doen ze door deze in een beitsbad te dompelen of door ons te laten stralen. Dit laatste is nodig als er nog verfresten aan zitten. Vervolgens worden de producten in een bad met vloeibaar zink van 450 graden gedompeld. Het zink gaat dan een reactie aan met het staal en er vormt zich dan zowel inwendig als uitwendig een systeem van legeringslagen van ijzer en zink met een toplaagje van zuiver zink. Het resultaat is dan materiaal dat volgens de NEN-EN-ISO 1461 norm verzinkt is.

Nabewerken
Hierna maakt de verzinkerij het product op verzoek coating gereed: eventuele scherpe punten en fluxresten worden in deze fase verwijderd. Als het product dan weer terugkomt naar ons, wordt het nog licht aangestraald. Dit aanstralen is noodzakelijk om de zinklaag te reinigen van eventuele zinkzouten en andere verontreinigingen. Nu kan worden overgegaan op het poedercoaten of natlakken.

Verzinkerij West Brabant b.v.
Verzinkerij West Brabant is aangesloten bij de Stichting Doelmatig Verzinken en is sinds 1995 door TÜV gecertificeerd. Op dit moment is Verzinkerij West Brabant in het bezit van het ISO-9001-certificaat. Uiteraard voldoet deze verzinkerij ook aan de laatste milieunormen. Ons samenwerkingsverband met hen past dus prima bij ons streven kwalitatief hoogwaardig werk af te leveren.
Industrieweg 2K, 4731 SC Oudenbosch T +31 (0)165-320189, E info@cobla.nl
KvK 78611741 BTW NL861469999B01