Klik hier om terug te gaan naar de homepage

METALLISEREN


Metalliseren, ook wel schooperen, vlamspuiten, vlamboogspuiten of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zinklaag op staal. Deze zinklaag biedt vervolgens een betrouwbare bescherming tegen roest. Vooral als uw product buiten komt te staan, is het zeer aan te raden het te laten metalliseren.

Nadat het materiaal is gereinigd door het te stralen (min SA 2,5), wordt het zink met behulp van een vlamspuit aangebracht op het oppervlak. Het zink wordt als draad van een spoel afgerold en door een opening van het vlamspuitpistool geschoven. Vervolgens wordt het in een vlam gesmolten en door middel van een krachtige luchtstroom op het materiaal gespoten (zie figuur). Het resultaat is een duurzame corrosie-werende laag.


Indien metalliseren technisch niet mogelijk is, laten we het (thermisch) verzinken bij onder andere de Verzinkerij West Brabant b.v. Andersom laten zij ook producten bij ons stralen die ze zelf niet gereinigd krijgen. Vooral producten die ook inwendig verzinkt moeten worden, besteden we uit.
Industrieweg 2K, 4731 SC Oudenbosch T +31 (0)165-320189, E info@cobla.nl
KvK 78611741 BTW NL861469999B01