Klik hier om terug te gaan naar de homepage

POEDERCOATEN


Poedercoaten is het aanbrengen van een kunststof laklaag in poedervorm. Dit poeder wordt in een oven gesmolten door het te verhitten bij temperaturen vanaf 180 graden. Het poeder vloeit dan samen tot een gesloten deklaag. Het resultaat is dan een mooie, duurzame, beschermende coating. Deze behandeling is de laatste jaren erg in opkomst en vervangt steeds vaker het natlakken. De reden hiervoor is het belangrijkste verschil tussen poedercoaten en natlakken: bij het poedercoaten worden geen oplosmiddelen gebruikt.

Voordelen
Zowel vanuit het oogpunt van milieu als dat van (arbeids)veiligheid is dit een groot voordeel.
Voor het milieu is het beter doordat er bij poedercoaten minder uitstoot is van schadelijke stoffen en er minder afval wordt geproduceerd. Het voordeel op het gebied van veiligheid is eveneens tweeledig: het brandgevaar is nihil en de werknemers worden niet meer blootgesteld aan schadelijke stoffen. Een ander voordeel is de grotere slagvastheid van een poedercoatlaag. Voor producten waar poedercoating niet kan of mag worden toegepast, is natlakken echter nog steeds het beste alternatief.

Advies
Bij het kiezen van de juiste (voor)behandeling moet rekening worden gehouden met tal van factoren. Zo is het o.a. afhankelijk van het soort materiaal en de functie (gebruiks- of sierobject) wat voor behandeling een product nodig heeft. Ook de plaats waar een object komt te staan heeft zijn invloed. Zo heeft bijvoorbeeld een object dat in een kustgebied (tot 30km landinwaarts) of een industriegebied als het Botlek komt te staan, een ‘zwaarder’ systeem nodig dan hetzelfde object ergens op de Veluwe. Uiteraard hebben we de kennis paraat om u hierover van advies te voorzien. U kunt vanzelfsprekend altijd even bellen (0165-320189), e-mailen of langskomen (industrieweg 2K) voor advies.

Extra Informatie
Onze poedercoat-oven is 3500 mm breed, 2250 mm hoog en 6500 mm lang. Het maximale gewicht per object is 500 kilo.
Industrieweg 2K, 4731 SC Oudenbosch T +31 (0)165-320189, E info@cobla.nl
KvK 78611741 BTW NL861469999B01