Klik hier om terug te gaan naar de homepage

NATLAKKEN


Natlakken is het aanbrengen van een of meerdere verflagen. Deze methode kan op bijna alle materialen worden toegepast. Uiteraard komt hier in de praktijk wel wat meer bij kijken. Om te kunnen natlakken moet een product namelijk goed voorbehandeld worden. Welke voorbehandeling een product krijgt, hangt af van het materiaal en van uw wensen. Zo zal bijvoorbeeld een stalen constructie vaak gestraald, geprimered (aanbrengen van grondlaag) moeten worden voordat er een afdeklaag aangebracht kan worden (en moeten er soms meerdere lagen worden aangebracht), terwijl bij sommige soorten kunststof kan worden volstaan met het te ontvetten alvorens over te gaan tot het aanbrengen van een laklaag.

Keuze van de lak
Ook moet bij het kiezen van de juiste soort lak rekening worden gehouden met tal van factoren: het materiaal, de eventuele grondlaag, de plaats waar het komt te staan (buiten, binnen, bij zee, etc.), het doel van het product (is het een sier- of kunstvoorwerp of is het juist een gebruiksvoorwerp), enzovoorts. Zo heeft een object dat in kustgebied (tot 30 km landinwaarts) of industriegebied (bijvoorbeeld Botlek) komt te staan een veel ‘zwaarder’ systeem nodig dan datzelfde object in een landelijk gebied als de Veluwe. Ook zijn er verschillende methodes om de verflaag aan te brengen (bekerspuit, airless, elektrostatisch, drukvat, etc.). Uiteraard hebben we de expertise in huis om de passende behandeling uit te kiezen.

Extra informatie
Onze spuitcabine is 3750 mm breed, 2750 mm hoog en inclusief oven 16000 mm lang. Het maximale gewicht per object is 600 kilo.

Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden op het gebied van natlakken, kunt u ons natuurlijk altijd even bellen (0165-320189), e-mailen of gewoon even langskomen (Industrieweg 2K).
Industrieweg 2K, 4731 SC Oudenbosch T +31 (0)165-320189, E info@cobla.nl
KvK 78611741 BTW NL861469999B01