Klik hier om terug te gaan naar de homepage

GLASPARELEN


Glasparelen is een veelgebruikte en efficiënte behandelmethode voor roestvaststaal (RVS) en aluminium. Het is een straalmethode waarbij in plaats van met gewoon straalgrit met glasparels wordt gewerkt. De belangrijkste voordelen van glasparelen zijn:

- het reinigt
- het verfraait
- het vermindert de aanhechting van vuil
- het verhardt het oppervlak

Het materiaal wordt door middel van glasparelen snel en grondig gereinigd. Vet en ander vuil worden verwijderd (als het materiaal erg vet is, wordt het eerst ontvet). De verfraaiing ligt hem in het feit dat het doffe oppervlak na het glasparelen egaal en glanzend is. Bovendien hecht het vuil zich na glasparelen veel minder aan het oppervlak. Een vierde voordeel is dat het oppervlak wat harder en steviger wordt.

Passiveren en waxen
Het verdient aanbeveling om het product na het glasparelen 24 uur te laten passiveren (laten rusten). Deze tijd heeft het materiaal nodig om te “verharden”. Doet u dit niet dan bestaat de kans dat (zuur)vetten het glasparel-effect weer teniet doen: vingerafdrukken, etc. blijft u dan zien. Als u uw materiaal toch eerder moet gebruiken, kunt u het door ons laten waxen. Dit waxen beschermt tegen vetten (waardoor u bijvoorbeeld toch kan monteren), maar geeft wel een minder mooi effect; het wordt doffer van kleur.

Een toepassing waar veel geglasparelde onderdelen worden gebruikt, is bijvoorbeeld de machinebouw. Vooral voor machines in de voedingsmiddelenindustrie wordt glasparelen zeer veel gebruikt.

Speciale effecten op hout en glas
Ook wordt glasparelen gebruikt om speciale effecten op hout en glas te krijgen. Het effect op hout is dat het lichter van kleur wordt en dat de nerven van het hout duidelijker zichtbaar worden. Het krijgt dan een natuurlijker uiterlijk. Vaak wordt het hout dan vervolgens vernist. Het effect op glas is dat het een soort matglas wordt. Dit effect wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in designmeubelen.

Onze glasparelcabine is 4 meter breed, 3 meter hoog en 6 meter lang. Het maximale gewicht per product is 2000 kilo.
Industrieweg 2K, 4731 SC Oudenbosch T +31 (0)165-320189, E info@cobla.nl
KvK 78611741 BTW NL861469999B01